Matematik

Trigonometri - 1 opgave mht sidelængden i en trekant jeg har vedhæftet

09. september 2013 af Student321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-)

jeg har et spørgsmål til en vedhæftet fil, nemlig opgave c der omhandler om sidelængden i en trekant

Håber virkelig i kan hjælpe :-)

Vedhæftet fil: Studieportalen1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at trekant BCD har samme højde hb fra B som trekant ABC.

Højden hb kunne med fordel have været beregnet i forbindelse med beregningen af arealet af trekant ABC

AABC = (1/2)·hb·|AC| = (1/2)·|BC|·sin(C)·|AC|


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af mathon

                                                  sin(A) • sin(C)
                          TABC = (b2/2) • ------------------ 
                                                       sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af mette48 (Slettet)

Højden i ABC og i BCD = c*sin A

derefter kan CD beregnes ud fra arealet og højden i trekanten


Svar #4
09. september 2013 af Student321 (Slettet)

jeg har udregnet højden: h=6.56695*sin(28) ? h=3.083

jeg forstår ikke helt hvordan CD kan beregnes ud fra arealet og højden ? hvilken formel skal benyttes ? 

men tak fordi i kunne svare så hurtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at trekantens areal beregnes som T = (1/2)·h·g . For trekant BCD er hb højden, og CD er grundlinien. Man kender arealet og højden og kan så isolere grundlinien |CD|.


Skriv et svar til: Trigonometri - 1 opgave mht sidelængden i en trekant jeg har vedhæftet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.