Fysik

Isens smeltevarme

10. september 2013 af beli96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg sidder med en rapport som skal afleveres idag og jeg kan simpelthen ikke udregne isens smeltevarme, da jeg hele tiden får den til et minus tal. Jeg har udregnet den på følgende måde:

0,018 kg * 4,2*(11,9-0°c)+ 0,1635 kg * 4,2*(11,9°c – 20,7°c)/ 0,018 kg = -285,7 kj/kg

Det ville være en stor hjælp, hvis der var en der kunne hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at forklare, hvad der foregår, og hvad ligningen repræsenterer. Lad være med at smide enheder væk.


Svar #2
10. september 2013 af beli96 (Slettet)

#1 0,018 kg * 4,2 kj/kg*(11,9-0) + 0,1635 kg * 4,2 kj/kg*(11,9 -20,7) / 0,018 kg = -285,7 kj/kg <-> mis* cvand*(Tslut-0)+ mvand*cvand*(Tslut-Tstart) / mis = Ls,is. Ligningen respræsenterer smeltevarmen for is som jeg skal finde via denne formel.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af peter lind

Du levere kun nogle tal, som er indsat i en formel, som ikke er angivet og med tal, hvis betydning ikke er angivet Kan vi ikke få en ordentlig forklaring på forsøget ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2013 af peter lind

Du har forkert fortegn i formlen, du mangler varmeafgivelse fra kalorimeter og du skal dele isens masse op i alle led


Svar #5
10. september 2013 af beli96 (Slettet)

#4  Vi lavede ikke forsøget med et kalorimeter. Kan du udpege hvor i formlen der er en fortegnsfejl?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis jeg skal gætte ud fra de oplyste tal, er der tale om, at en klump is med massen mis = 0,018kg og temperaturen T0 = 0C nedsænkes i en mængde vand mvand = 0,1635kg med temperaturen Tstart = 20,7C , og isen får lov til at smelte, og man måler sluttemperaturen Tslut = 11,9C af vandet til sidst. Så har man

mis · Lis + mis · cvand · (Tslut - T0) = mvand · cvand · (Tstart - Tslut) ,

hvor cvand = 4,186 kJ/(K·kg) . Man får så

Lis = cvand · ((mvand/mis) · (Tstart - Tslut) - (Tslut - T0)) = 4,186 kJ/(K·kg) · ((0,1635/0,018) · 8,8K - 11,9K)

    = 285kJ/kg


Svar #7
10. september 2013 af beli96 (Slettet)

#6 Det rigtigt, tusind tak skal du have det hjalp meget :)


Skriv et svar til: Isens smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.