Matematik

Lineær sammenhæng

10. september 2013 af Kachoot (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle der lige kan hjælpe mig med b) for jeg forstår ikke hvad der bliver spurgt om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af mathon

Der, hvor den grønne graf ligger over den røde graf, aflæser du skæringspunkternes 1. koordinater.
Hvilket x-interval finder du så?


Svar #2
10. september 2013 af Kachoot (Slettet)

altså a) fik jeg til x= -4 og x= 1 og x= 3

Er det så intervallet -4 til 3?


Svar #3
10. september 2013 af Kachoot (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår det med x-interval. Er det ikke noget med [x,y] ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal bestemme de værdier af x, for hvilke g(x) > f(x) , altså de værdier af x, hvor den grønne graf er over den røde graf. Ved hvert af skæringspunkterne mellem graferne skifter de to grafer roller med hensyn til at være øverst. For x < -4 er den grønne graf øverst, osv. i retning af voksende x-værdier.


Svar #5
10. september 2013 af Kachoot (Slettet)

ok hvad er svaret så? x < -4 og x > 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2013 af kieslich (Slettet)

Af de tre x-værdier kan du lave tre intervaller  [-4;1],  [-4;3]  og  [1;3]. I hvilket af disse intervaller ligger den grønne graf over (højere) den røde graf ?

og så er der også intervallet ]-∞;-4]


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den første del af svaret er korrekt, x < -4 . I intervallet -4 < x < 1 , tager den røde graf over. Rollerne skifter igen i x = 1, så i intervallet 1 < x < 3 er den grønne graf øverst. For x > 3 er den røde graf igen øverst. Skriv nu de områder, hvor den grønne graf er øverst på intervalform.


Svar #8
10. september 2013 af Kachoot (Slettet)

Er det så ]-∞;-4] og [1;3] ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er næsten korrekt. Det skal være de åbne intervaller

]-∞;-4[ og ]1;3[

for den grønne graf ligger jo ikke over den røde graf i selv skæringspunkterne.


Svar #10
10. september 2013 af Kachoot (Slettet)

dvs at når det er ]1;3[ så er 1 og 3 ikke med men alt imellem?


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt.


Svar #12
10. september 2013 af Kachoot (Slettet)

ok det blev jeg en del klogere af :)

Tak for hjælpen :) og tak til jer andre også.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.