Matematik

Vektorer

11. september 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er den første opgave korrekt beregnet? Og hvordan beregner jeg opgave 2?

Jeg har vedhæftet en fil med de 2 opgaver.

På forhånd tak! 

Vedhæftet fil: Vektorer1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2013 af Yang (Slettet)

Det ser rigtigt ud. Det er vel svært at lave fejl, når CAS-værktøjet laver det hele for dig efter at have defineret vektorerne i hht. opgaven og har sætningen du skal bruge i selve dokumentet. :-) 

I øvrigt er det ok at aflevere et svar med brøker. Dit første svar er nemlig eksakt. Dette er ikke tilfældet, når du angivet dit svar via approximate funktionen i Maple. 

Længden af projektionsvektoren ab er givet ved

IabI = (a·b)/IbI


Svar #2
11. september 2013 af matematiklytter (Slettet)

Okay, er dette så korrekt? ;-) 

Vedhæftet fil:Vektorer1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Udtrykket for |ab| er ikke helt korrekt. Det korrekte udtryk er

|ab| = |ab| / |b| .

I dette tilfælde for de givne vektorer a og b er ab > 0 , så det fundne resultat er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det korrekte resultat er |ab| = (5/17)·√17 . Talværdien er en tilnærmet værdi.


Svar #5
11. september 2013 af matematiklytter (Slettet)

Super, tak for hjælpen. Jeg vil lige vende det med min lærer vedrørende decimaltal.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.