Matematik

procentregning

12. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Sådan lyder spørgsmålet:

Der bor 10,2 mio. mennesker i Tjekkiet
Hvor mange % af Tjekkiets befolkning bor i prag? (94% af menneskerne der bor i Tjekkiet er Tjekkere)

Hjælp tak, jeg ved virkelig ikke hvordan jeg regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Der mangler en oplysning   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kan regnes ud, hvis man får oplyst hvor mange mennesker, der bor i Prag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af SuneChr

Du skal også vide, hvor mange mio. indbyggere der bor i Pragh.


Svar #4
12. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet)

Der bor 1,2 mio mennesker i prag mener jeg, det må i undskylde


Svar #5
12. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet)

jeg kom lige til at blande 2 spørgsmål sammen, men der bor 1,2 mio mennesker i prag og der bor 10,2 mennesker i hele Tjekkiet. Hvor mange % af Tjekkiets befolkning bor i Tjekkiet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2013 af someguy (Slettet)

100%??

Svar #7
12. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet)

hvor mange % af tjekkiets befolkning bor i prag*

åh gud jeg er spasser lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Udtryk brøkdelen ("Prag") / ("Tjekkiet") i % .


Svar #9
12. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet)

tak, hvordan skriver man 10,2 mio og 1,2 mio i hele tal?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er der ingen grund til at gøre, for man forkorter jo med 1 mio. Hvis du endelig vil, så er 1 mio = 1.000.000 .


Svar #11
12. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet)

Ja men skal jo skrive 1,2 mio på en lommeregner og det ved jeg ikke hvordan man gør :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

(1,2 mio) / (10,6 mio) = 1,2 / 10,6


Svar #13
13. september 2013 af MVOXOCindy (Slettet)

Det er lige meget, du forstår mig ikke :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jo, men det lader ikke til, at du forstår, hvad jeg skriver. Du kan jo benytte forklaringen i #10, hvis du absolut vil skrive tallene helt ud:

1,2 mio = 1,2 · 1.000.000


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. september 2013 af SuneChr

# 11

1,2 mio. kan på lommeregneren skrives som
1.2 E6                  (betyder  1,2·106)            eller som antydet i # 10 og 14
1.2 × 1000000     (× bruges (uheldigvis) på lommeregnere som gangeprik · )


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. september 2013 af Qliver (Slettet)

1 200 000 indbyggere i Prag.

10 200 000 indbyggere i Tjekkiet.

Spørgsmål: Procentdelen af Tjekkiets indbyggere der bor i Prag

Dette er hvad du taster ind på din lommeregner: 1200000/(10200000/100) hvilket giver ca. 11.76%


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.