Matematik

Logaritme

14. september 2013 af xoxo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

2x * 3x = 216

Jeg ved at x = 3 (lidt hovedregning), men mangler en mellemregning. Hvilken logaritiskregneregl ville I bruge?

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af 123434 (Slettet)

2^x*3^x=216

6^x=216

x=log(216)/log(6)=3

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2013 af mathon

                   6x = 216 = 63

                   x = 3


Svar #3
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Tak for hjælpen! 


Svar #4
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Hvad med 8-x * 5x+4 = 58 ?

Det skulle gerne give x = ln(58/625) / ln(5/8)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har der

8-x · 5x+4 = 58 , benyt potensregneregel an+m = an · am ,

8-x · 5x · 54 = 58 ,    benyt, a-n = 1 / an

(5/8)x = 58 / 54 , tag nu log()

x · log(5/8) = log(58/625)

hvoraf din løsning fremkommer.


Svar #6
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Svar #7
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Er denne mellemregning rigtigt? Nu har jeg selv prøvet.

7x * 43x = 511

7* 4* 4x = 511

448x = 511

x * log(448) =  log(511)

x = log(511) / log(448) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt, for 43x er ikke lig med 43 · 4x . Benyt i stedet

43x = (43)x = 64x 

og fortsæt så som ved de andre opgaver. Din mellemregning er forkert, men du kommer alligevel videre til det korrekte resultat.


Svar #9
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Må jeg foreslå, at du skriver hvilken logaritme- eller potensregneregel, du anvender;
bare indtil du har fuldstændig styr på det?
Så kan du selv se, at du gør det rigtigt.

Desuden er ligninger så smart indrettet, at man selv kan kontrollere facit ved at sætte svaret ind i ligningen
(selvom det desværre ikke havde hjulpet dig i#7).


Svar #11
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Jeg har fået styr på det nu ;-) Og jeg skriver også hvilke potensregneregler og logaritmeregler jeg bruger, så jeg kan husker det til en anden gang. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Sådan!

Du skal nok blive god til det.


Svar #13
14. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Yeeees! ;-) 


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.