Fysik

Bølgelære

15. september 2013 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan skubbe mig lidt i gang med denne opgave, da jeg er lidt på bar bund

Får oplyst følgende: Vi har et optisk gitter der har 300 spalter per millimeter. Rødt laserlys med en energi på 1,853 eV bliver sendt mod gitteret og rammer en væg.

"Bestem vinklen pa 1. og 2. ordens strålen målt i forhold til 0. ordens strålen."

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

 Du skal benytte gitterligningen

                            d • sin(θn) = n • λ

                            θn = sin-1(n • λ / d)               d = (1 mm) / 300 = 0,0033333 mm = 3,3333·103 nm


Svar #2
15. september 2013 af HenrikN (Slettet)

#1

Mange tak


Svar #3
15. september 2013 af HenrikN (Slettet)

#1

Vi kender ikke bølgelængden til at kunne udregne afbøjningsvinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2013 af mathon

         Efoton = (h • c) / λ

         λ = (h • c) / Efoton = (1239,84 eV·nm) / (1,853 eV)


Skriv et svar til: Bølgelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.