Matematik

numeriske værdi af vektor

15. september 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Jeg får givet at |vektor a|=4 og at |vektor b|=6 desuden at vinklen imellem dem er 41 grader

a) beregn |vektor a + vektor b|

b) beregn |vektor a - vektor b|

Mit eneste bud er bare at indsætte den nurmeriske værdi af begge vektorer og dermed få 10 i begge tilfælde, men så simpelt kan det vel ikke være?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

            |a + b| = [|a|2 + |b|2 + 2•|a|·|b|·cos(v)]0,5

            |a - b| = [|a|2 + |b|2 - 2•|a|·|b|·cos(v)]0,5


Svar #2
15. september 2013 af snilo (Slettet)

Hvorfor sætter du den i anden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2013 af SuneChr

Man benytter  cos-relationen, da man kender to sider og den mellemliggende vinkel.


Svar #4
15. september 2013 af snilo (Slettet)

Måske spørger jeg lidt dumt, men hvad er det egentlig man finder? Og hvorfor opløftes det i 0,5?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2013 af SuneChr

# 4

Man isolerer den til vinklens modstående side, som står "i anden", hvor kvadratroden uddrages.
√a  =  a^(1/2)


Svar #6
15. september 2013 af snilo (Slettet)

Når jeg indsætter det overstående i ti-nspire står der "fejl: Domænefejl"


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september 2013 af mathon

#1
 

            |a + b| = [42 + 62 + 2•4·6·cos(41º)]0,5  =  [52 + 48·cos(41º)]0,5

            |a - b| = [42 + 62 - 2•4·6·cos(41º)]0,5  =  [52 - 48·cos(41º)]0,5


Svar #8
15. september 2013 af snilo (Slettet)

Det er også det jeg har gjort, men det fungerer ikke hos mig?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. september 2013 af mathon

            |a + b| = [42 + 62 + 2•4·6·cos(41º)]0,5  =  [52 + 48·cos(41º)]0,5  =  9,39

            |a - b| = [42 + 62 - 2•4·6·cos(41º)]0,5   =  [52 - 48·cos(41º)]0,5    =   3,97


Skriv et svar til: numeriske værdi af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.