Matematik

induktionsbevis

15. september 2013 af Gustav15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a_1 = 1
a_n = 2 * a_(n-1) + 1 = 2^2 -1

 hvordan kan jeg bevise at 2 * a_(n-1) + 1 = 2^n -1 er det samme?

ved godt jeg skal lave en induktionsbevis, men kan simpelthen ikke få det til at give det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af peter lind

Det må du have skrevet forkert op, for det passer ikke

a1=1

a2= 2*a1+1 = 2*1 +1 = 3

a3 = 2*a2+1 = 2*3+1 = 7

o.s.v.


Svar #2
15. september 2013 af Gustav15 (Slettet)

står rigtigt nu, havde sat et 2 tal istedet for en n variabel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2013 af peter lind

Hvis du sætter n = 1, 2, og 3 får du de resultater jeg har beregnet ovenover.

Du skal derefter bevise at hvis den gælder for n så gælder den også for n+1. Du antager altså at an = 2n-1 hvoraf du får an+1 = 2*an+1 = 2*(2n-1)+1 =   fortsæt selv


Svar #4
15. september 2013 af Gustav15 (Slettet)

...


Skriv et svar til: induktionsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.