Fysik

Joule og kalorier

17. september 2013 af ClaraHerbøl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Kan du forklare mig hvad forskellen er mellem joule og kalorier? :)

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2013 af 123434 (Slettet)

1 kcal = 4,184 kj

Og hvis bare du bruger reglen at 1 kcal = 4,2 kj, får du meget præcise tal hele vejen. Du skal altså bare gange kcal-tallet med 4,2.

Du kan også regne den anden vej, altså fra kj til kcal. Igen meget simpelt:

1 kj = 0,2390 kcal


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lidt simplere er det at regne med

1 cal = 4,186 J

Husk, at enheden Joule forkortes J (med stort J).


Skriv et svar til: Joule og kalorier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.