Matematik

Procent

17. september 2013 af 123434 (Slettet)

Hvor meget større er 10 end 8.

(10-8)/8*100=25%

10 er 25% større end 8.

Hvor meget mindre er 8 end 10

(10-8)/10*100=20%

8 er 20% mindre end 10

Forstår det ikke, hvorfor 8 er 20 % mindre end 10, når 10 er 25% større end 8. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Procenterne er forskellige fordi det er forskellige tal, der sættes i forhold til.

Hvor meget større er 10 end 8. Her sættes forskellen i forhold til 8.

Hvor meget mindre er 8 end 10. Her sættes forskellen i forhold til 10.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2013 af DitteCool (Slettet)

Når du har 8 og du skal have 10 skal du lægge 2 til. 2 af 8 er 25%.

Hvis du har 10 men skal have 8 skal du trække 2 fra. 2 af 10 er 20%.

Så 2/8 = 25%

og 2/10 = 20%.

Det samme princip gælder med moms. Der skal du lægge 25% til hvis du har et beløb der skal tillægges moms, og du skal trække 20% fra, hvis du har et beløb, hvor du skal fratrække momsen.

Håber du forstår min forklaring :)


Svar #3
17. september 2013 af 123434 (Slettet)

Tusind tak. Det hjalp meget. 


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.