Fysik

racerløb

18. september 2013 af Lescort - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg har brug for at forstå spm. og en ide om hvordan jeg kan løse smp. 

to racerbiler er placeret ved siden af hinanden. Til tiden t1 starter sportvognen med sin maximale acceleration på 5.0m/s^2 indtil den kommer op på sin maks. hastighed på 200 km/t herefter fortsætter den med 200 km/t.

til tiden t2 starter formelvognen med sin maks. acceleration på 10m/s^2. tidspunktet t2 er således afpasset, at begge biller passerer målstrengen, der ligger 347 m fra starten, på samme tidspunkt.

a) hvor lang tid skal der være mellem t1 og t2 for at de to biler passerer målestrengen samtidigt?

b) hvad er forskellen i de to bilers hastigheder, når de passere målestrengen? 

Jeg har skitsert lidt på situationen, men er usikker om a) mener de så at jeg skal finde den gennemsnitlige hastighed mellem t2 og t1? eller skal jeg bruge formlerne for konstant acceleration, så det bliver til to ligninger med to ubekendte ?

mht. b) hvordan finder jeg forskellen? håber i kan give mig nogle fif.

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2013 af peter lind

Brug v=½a*t

s= ½a*t2

For bilen med en makshastighed find tiden t0 hvor bilen opnår sin maks hastighed. Dernæst bruge

s=s0+v0(t-t0) hvor t0 er det tidspunkt hvor bilen når sin maksimale hastighed

Brug til at finde hvor lang tid de 2 biler er om at komme frem til startlinjen. Svaret er t1 og t2 Find dernæst hastigheden af bilerne til de 2 tidspunkter. Den ene bils hastighed er formentlig 200 km/timen


Skriv et svar til: racerløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.