Matematik

Cirklens ligning

18. september 2013 af johs5 (Slettet)

Hej 

Jeg er kommet i problemer med nogle ting

1.    opg. 1b

       kan godt finde ud af at omskrive til x^2+10x+20+y^2-4y+? = 0

       Hvordan kommer man videre herfra, og hvordan bestemmer jeg generelt dette ukendte tal?

2.    hvordan aflæses y - værdierne i eks. 109? http://books.google.dk/books?id=TedaiVYTHAwC&printsec=frontcover&hl=da#v=onepage&q=eksempel%20109&f=false 

3.     opgave 4

Håber at der er nogle der vil være så venlige at hjælpe

Vedhæftet fil: AFLOPG05.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Kvadratkompletter leddene med x for sig, og leddene med y for sig.

x2 + 10x er det ene kvadrat plus det dobbelte produkt i (x -a)2 .

2. Prøv at formulere opgaven. Hvilke y-værdier skal aflæses?


Svar #2
18. september 2013 af johs5 (Slettet)

1.  dvs. x^2+10x+20+y^2-4y+40 el. x^2+10x+20+y^2-4y+1600?

2. det er opg. 3 på arket


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har at 10x = 2*x*5 så det andet led som x kvadreres med er 5.

Svar #4
18. september 2013 af johs5 (Slettet)

så x^2+10x+20+y^2-4y++5? Er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af mathon

                  x2+10x      +      y2-4y    +    20 = 0

                  (x+5)2 - 25      +      (y-2)2 - 4     = -20

                  (x+5)2 - 25      +      (y-2)2      = -20 25 + 4

                  (x+5)2 + (y-2)2 = 32

                  (x-(-5))2 + (y-2)2 = 32
                  (x - a)2  + (y-b)2 = r2


Svar #6
18. september 2013 af johs5 (Slettet)

kan du/i hjælpe mig med de to andre ting?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Formuler dine spørgsmål. Opret en ny tråd, hvis spørgsmålene ikke længere vedrører den oprindelige diskussion.


Svar #8
19. september 2013 af johs5 (Slettet)

#5 hvorfor lige +20, og ikke et hvilket som helst andet tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad mener du? Ligningen er givet som

x2 + 10x +20 +y2 -4y = 0 .

Man kompletterer leddene med x til et kvadrat (x+5)2 og må så trække 52 fra igen. Man kompletterer leddene med y til (y-2)2 og må så trække 22 fra igen. I alt får man så

(x+5)2 -52 + (y-2)2 -22 +20 = 0 ,

der samles til

(x+5)2 + (y-2)2 = -20 +25 +4 = 9 = 32


Svar #10
19. september 2013 af johs5 (Slettet)

har selv set det. Ligningen er givet ved x2 + 10x +20 +y2 -4y+13 = 0. Så går man jo bare frem som i #5 men med 13 i stedet for 20 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis det er Opg 1b i dit opgavesæt, er hele ligningen

x2 + y2 +10x -4y +13 = 0 , dvs

(x+5)2 + (y -2)2 = -13 +25 +4 = 16 = 42

og der skal ikke både være +20 og +13 på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.