Kemi

Hjælp til kemi

18. september 2013 af fabrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med 2 kemi opgaver og har nogle enkelte spørgsmål jeg håber i kan hjælpe med :) 

Den første er følgende:

Ved en analyse af carbonhydrid finder man, at 3,56 mg af stoffet ved fuldstændig forbrænding giver 11,20 mg CO2 og 4,58 mg H2O.

a) Bestem carbonhydridets empiriske formel.

Jeg har fundet mig frem til (via andre tråde) at man skal finde stofmængden af CO2 og H2O, men er ikke sikker på hvorfor? er der nogle der kunne give en detalejret forklaring af dette?

Dernæst har jeg et spørgsmål til a) i den vedhæftede opgave. Skal man bare sætte 192 ind på I's plads og isolere [K+]??? 

Det ville være super dejligt hvis der var en venlig sjæl der ville give en hjælpende hånd!!!

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Heptan

Det lyder da underligt at massen ikke er bevaret? Der kommer mere CO2 og H2O end der er af det ukendte stof? :)

Til det andet spørgsmål: Ja! Værre er den ikke :-)


Svar #2
19. september 2013 af fabrine (Slettet)

hmmm ja jeg synes også den opgave er mærkelig!!! :) 
Men tak for hjælpen til opgave a) - super dejligt. 
Hvis der dog er nogle der kunne give mig en hjælpe hånd til den første opgave: a) Bestem carbonhydridets empiriske formel.Så vil jehg være super taknemmelig. (y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af mathon

M(CO2) = sum({1,2}*{12.011,15.999}) g/mol = 44.009 g/mol, hvoraf
C-procenten er
                          C% = (12.011/0,44009)% = 27,29%

.

M(H2O) = sum({2,1}*{1.008,15.999}) g/mol = 18.015 g/mol, hvoraf
H-procenten er
                          H% = (2.016/0,18015)% = 11,19%


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2013 af mathon

11,20 mg CO2 indeholder (11,20 mg)•0,2729 = 3,05648 mg C
4,58 mg H2O indeholder (4,58 mg)•0,1119 = 0,512502 mg H


Svar #5
19. september 2013 af fabrine (Slettet)

Guuud ja dte kan jeg sagtens se! men hvordan kommer man så frem til den empiriske formel??


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2013 af mathon

molforholdet = atom-antalsforholdet    

C : H = (3,05648•10-3 g) / (12,011 g/mol) : (0,512502•10-3 g) / (1,008 g/mol) = 2,54473 : 5,08435 ≈  1 : 2

dvs carbonhydridets empiriske formel er:
                                                                     CnH2n       dvs en alken


Svar #7
19. september 2013 af fabrine (Slettet)

Tusind tusin tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2013 af counter14 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med her? også kemi https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1381907


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2013 af Heptan

Ahh, massen efter forbrænding er større end før, fordi ilt (O2) reagerer under forbrændingen ... det er derfor det vejer mere bagefter :-) Alle O'erne i CO2 og H2O kommer fra luften/ilten.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.