Biologi

blodsukker

19. september 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Nogle der kan svare på dette?

Hvad er årsagen til at rugbrød får ens blodsukkerkoncentration til at stige? Rugbrød indeholder (tilnærmelsesvis) ikke glucose. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af BObama (Slettet)

Jo rugbrød indeholder glucose, men i form at polysakkarider, altså lange kæder af glucose. Enzymer i mave-tarmkanalen nedbryder disse polysakkarider til glucose der optages over tarmvæggen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af MSkousen

Rugbrød indeholder rigtig nok stor set ikke glukose, men det indeholder stivelse (stivelse er lange kæder af glukose) Fordøjelsen nedbryder stivelsen til glukose, som så optages over tarmsystemet og får blodsukkeret til at stige  


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af BObama (Slettet)

#2 Hvad er formålet at gentage det jeg allerede har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2013 af 123434

Tit blodsukker stiger vel altid efter, at du har spist. De gode kulhydrater holder dit blodsukker nogenlunde stabilt, mens de dårlige kulhydrater sørger for store udsving i dit blodsukker. 


Skriv et svar til: blodsukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.