Fysik
Retlinet bevfægelse
Hej med jer
jeg har følgende opgave som jeg skal lave, men kan ikke finde ud af det, håber der er nogen der kan hjælpe med den, da jeg har brugt meget tid på det
Opgave lyder således:
Retlinet bevægelse, ikke konstant acceleration
En bil udfører en retlinet bevægelse langs en X-akse. Bilen starter kørslen til tiden t = 0 i x = 0.
v(t)=vs*(1-e(t/T))
Bilens fart v til tiden t kan beregnes af
Bilens position og acceleration til tiden t betegnes med henholdsvis x(t) og a(t).
- Spørgsmål A: Udled formler for både x(t) og a(t).
I en given situation er vs =108km/t og til tiden t=6s, er farten v(6)=54km/t .
- spørgsmål B: Beregn værdien af tidskonstanten T
figuren er vedhæftet!
håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig
Vh. Nadja
Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man har
a(t) = v'(t)
og
x(t) = 0∫t v(ξ) dξ
Indsæt det givne udtryk for v(t) .
Indsæt de givne talkonstanter og beregn T af ligningen v(6s) = 54km/t .
Skriv et svar til: Retlinet bevfægelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
