Matematik

Bestem a, når s=500 og t=17

20. september 2013 af ChristinaFO (Slettet)

Hej ale..

Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg skal aflevere en matematik opgave på mandag, og skal løse følgende opgave:

Der er givet følgende formel, hvor s står for vejlængden, t for tiden og a for accelerationen (målt i passende enheder):

Bestem a, når s = 500 og t = 17

Formlen: s= 1/2 * a * t2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler a af formlen og indsæt de opgivne størrelser. (Gang med 2, og divider med t2 på hver side).


Svar #2
20. september 2013 af ChristinaFO (Slettet)

Kan det passe at det skal gøres på følgende måde :

500 = 1/2 * a * 172

Her isoleres a

500 : (1/2 * 172) = 3,46

kva.rod(500 : ( 1/2 * 172)) = 1,86 

Dvs at accelerationen er 1,86 m/s.

Passer resultatet eller er jeg helt ude på herrens mark ? Håber at i kan hjælpe mig :)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

De første par linier er rigtige, men dert skal jo ikke uddrages nogen kvadratrod. Man har jo

a = 2s / t2


Svar #4
20. september 2013 af ChristinaFO (Slettet)

Okay :) Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I øvrigt er "m/s" ikke en passende enhed for acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2013 af SuneChr

# 0
Har du et bud på, hvad de passende enheder er for   a, s og t ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

SI-enheder er altid passende enheder. Hvis s måles i "m" og tiden t måles i "s", er en passende enhed for accelerationen "m/s2".


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Er svaret til den 3,46


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Bestem a, når s=500 og t=17

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.