Fysik

drag coefficient (luftmodstand)

21. september 2013 af Karoliiiine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - Jeg sidder fast i denne opgave i fysik som skal afleveres i aften.

Jeg skal finde Cd, og ved at tallet ca. skal give 0,5 men jeg må ha gjort et eller andet forkert..

Jeg har vedhæftet min opgave. 

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig med at se hvor jeg laver fejl.

tak på forhånd

Vedhæftet fil: del 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

Du er kommet til at bruge muffinformens diameter i stedet for dens tværsnitsareal.

A = π*r2 = 1/4*π*D2 = 1/4*π*(0,074m)2

Jeg kan heller ikke lige se, hvordan du finder værdien af k. Er det luftens massefylde, du dividerer med et eller andet? Der står g i formlen ovenover, og det betegner normalt tyngdeaccelerationen, som er 9,81 m/s2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

Jeg får 1,93, når jeg regner det igennem med den rigtige værdi for g, og arealet beregnet som ovenfor.


Skriv et svar til: drag coefficient (luftmodstand)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.