Fysik

Varmekapacitet

21. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Altså, jeg har en rapport for, hvor jeg skal finde den specifikke varmekapacitet for vand med formler og alt det der. Vi lavede et forsøg, hvor vi målte vandets temperatur hvert 10. sekund, til vandet kogede.

Jeg kan ikke finde ud af, hvad enheden skal være i dette formel:

ΔE     =     c · m · ΔT     =     4180 J/kg/K · 1790 gr. · (98,1 – 21,2) grader     =     575381180 ___ hvad?

ΔE = Den tilførte energi

c = Varmefylde

m = Massefylde

ΔT = Temperaturforskellen


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af peter lind

Skriv så det er læseligt


Svar #2
21. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1
 

Det har jeg gjort nu, undskyld.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at de 1790 gr betyder 1790 gram. Brug kg i stedet så får du resultatet i Joule


Svar #4
21. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#3

Okay, mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2013 af mathon

                                   ΔE     =     m • c • ΔT

enheder

                                                     kJ
                                   kJ = kg • -------- • K
                                                  kg • K


 
 


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.