Fysik

kinematik

22. september 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

En partikel starter bevægelse med hastigheden 3 m/s i positionen 2 m. Partiklens acceleration er -1m/s2.

Ekstra data: s0 = 2 m ; t1 = 4 s

a) Beregn partiklens hastighed til tiden t1.
b) Beregn partiklens fart til tiden t1.
c) Beregn det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 0. 

d) Beregn position til tiden t1.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

kinematik

               v = vo + a•t

               s = (v2-vo2) / (2a)  +  so

              


Svar #2
22. september 2013 af inddd (Slettet)


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2013 af mathon

#2

                  v = vo + a•t

                  t = (v-vo)/a = (0-(3 m/s)) / (-1 m/s2) = (-3 m/s) / (-1 m/s2) = 3 s

.

        Hastigheden er 3 m/s og aftager 1 m/s hvert sekund.
        Det tager derfor 3 sekunder at nå ned på hastigheden 0.


Skriv et svar til: kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.