Matematik

problemformulering

23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet) - Niveau: 8. klasse

"Efterfølgende fyldes der suppeurter i gryden, så det samlede rumfang bliver på 19 liter. Grydens radius er 15 cm.

Hvad er højden på grydens samlede indhold?

V=pi*r^2*h                        V = rumfang i cm^3             r=radius i cm           h=højde i cm

Hvordan finder jeg dog ud af højden??

Er det: h=(3,14*15^2)/19= 37,1842105

eller hvordan gør jeg? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk først rumfanget i cm3 . Isoler derefter højden h af formlen

V = πr2·h

h = V / (πr2)


Svar #2
23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

så de 19 liter skal 'laves om' til cm3. 

19000/3,14*(15*15)

=

19000/706,5

= 26,893???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Afrund det til 1 decimal.


Svar #4
23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

26,9 cm(3). Er det svaret? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Svaret har en enhed også (cm).


Svar #6
23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

kvadratcm(cm3) ikke? fordi det er rumfang...? :D

Og mange (mange mange) tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2013 af 123434 (Slettet)

Rumfang:kubrikenheder f.eks. cm^3 dm^3 osv

flader:kvadratenheder:km^2, m^2 osv. 


Svar #8
23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

Jo tak 123434! Så det var vel rigtigt, at der skulle stå cm3 og ikke cm2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4, #6, #8.

Du bestemmer en højde, h, der har enheden cm .


Svar #10
23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

nåå ja.. Det er jo rigtigt. blev forvirret, da der stod "grydens samlede indhold.." men mange tak for rettelsen!


Svar #11
23. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

man behøver ikke skrive cm også ^2 eller hvad.. er det ikke det samme som at skrive cm uden ^2 , som det er, at skrive det med?


Skriv et svar til: problemformulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.