Matematik
logaritme
31. oktober 2005 af
chrisjorg (Slettet)
Hej,
hvordan ville man skrive
2 + log(base4)5
i en logaritme?
hvordan ville man skrive
2 + log(base4)5
i en logaritme?
Svar #1
31. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Hvad mener du? log_4(x) er en logartimefunktion.
Der omregnes mellem logaritmefunktioner med base a>0 og base e som
log_a(x) = log(x)/log(a)
Der omregnes mellem logaritmefunktioner med base a>0 og base e som
log_a(x) = log(x)/log(a)
Svar #2
31. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)
Altså,
man har denne sum mellem tallet to og logaritmen af fem i base 4.
Jeg bliver spurgt om at gøre denne sum til én logaritme.
man har denne sum mellem tallet to og logaritmen af fem i base 4.
Jeg bliver spurgt om at gøre denne sum til én logaritme.
Svar #3
31. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Javel.
For logaritmefunktioner med base a>0 gælder
log_a(a^x) = x*log_a(a) = x
Altså må
2 = 2*log_4(4) = log_4(4^2) = log_4(16)
Benyt derefter at
log_a(x)+log_a(y) = log_a(xy)
For logaritmefunktioner med base a>0 gælder
log_a(a^x) = x*log_a(a) = x
Altså må
2 = 2*log_4(4) = log_4(4^2) = log_4(16)
Benyt derefter at
log_a(x)+log_a(y) = log_a(xy)
Skriv et svar til: logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
