Fysik

Spændingsforskellen

24. september 2013 af Anna2012 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man spændingsforskel mellem A og B, når der ikke er ydre forbindelse i mellem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af peter lind

Det er spændningen over R3


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af hesch (Slettet)

IR13 = 12V / ( R1 + R3 )

UR3 = IR13 * R3     =>

UR3 = 12V * R3 / ( R1 + R3 )

Du kan nu selv regne formlen ud, og behøver derfor ikke at huske den.    :)

UR2 = IR2 * R2 = 0A * R2 = 0V     =>

UAB = U3


Skriv et svar til: Spændingsforskellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.