Matematik

Matematik cirkler

25. september 2013 af ElDonPedro (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en skriftlig opgave i matematik men jeg kan ikke finde ud af dette sprøgsmål?

En håndbold har en største omkreds på 55 cm. Hvor stor er radius i håndbolden?

Please hjælp har brug for det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2013 af denlumske (Slettet)

Man skal egentlig bare tænke den lidt omvendt. Kender man fx radius kan man beregne omkredsen ved at sige

O= 2 * r * pi

Men du kender omkreds så egentlig løser du jø bare ligningen som er

55= 2 * r * pi

;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2013 af peter lind

Den største omkreds er en cirkel med samme radius. som håndbolden, så brug O = 2πr


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2013 af PeterValberg

O = 2·π·r

isolér radius r i formlen, indsæt den kendte værdi for omkredsen O
og bestem radius

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. september 2013 af ElDonPedro (Slettet)

Tak for svaret, men desværre kender jeg ikke radius. Det er det er synes der er mit problem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2013 af denlumske (Slettet)

Men du kender omkredsen

55=2*r*pi
55/2=r*pi
27,5=r*pi
27,5/pi=r

Kan ikke liiige regne 27,5 divideret med pi i hovedet.. men så skulle den gerne være der. 


Svar #6
25. september 2013 af ElDonPedro (Slettet)

mange tak for svarene


Skriv et svar til: Matematik cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.