Matematik

Nulreglen

25. september 2013 af Doubtful (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse nogle ligninger vha. håndkraft, men kan simpelthen ikke huske fremgangsmåden. Deskal løses vha. nulreglen...

3x*(x-5)2 = 2*(x-5)3  jeg kan huske at man skal "minus" de to ligninger og sætte dem lig nul.

3x*(x-5)2 - 2*(x-5)= 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af PeterValberg

sæt (x-5)2 udenfor en parentes og benyt nulreglen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af mathon

          3x•(x-5)2  -  2•(x-5)2 • (x-5) = 0 

          (x-5)2 • ( ? ) = 0


Svar #4
25. september 2013 af Doubtful (Slettet)

Hvordan i alverden er du kommet frem til (x-5)2 • (?)

skal man ikke reducere de resterende tal...

er det ikke bare x*(x-5 ) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2013 af PeterValberg

3x(x-5)2 - 2(x-5)3  = 0
(x-5)2·(3x - 2(x-5)) = 0

Benyt nu nulreglen:

a·b = 0   ⇔   a = 0   ∨   b = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2013 af mathon

                         (x-5)2·(3x - 2(x-5)) = 0

                         (x-5)2 • (3x - 2x + 10) = 0

                         (x - 5)2 • (x + 10) = 0 …


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.