Matematik

Procenttal -> Brøk

25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder:

Lav procenttallene om til brøker:

Fx. Jeg ved, at hvis der står 62 1/2 regner jeg: 625/1000 og forkorter derefter (=5/8).

Men hvis der står: 6 1/4 eller 4 1/6 -> Hvad gør jeg så?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1/4 = 0,25

1/6 = 0,1666667

Drejer det sig om at lave f.eks. 61/4 % om til en brøk?


Svar #2
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

HOV!

Hedder den så ikke 625/...

Men hvad er ...?

Er det 100 eller 1000?

Da det er indenfor procent, er der vel tale om 100?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af mathon

   

         25/4 = 625/100  = 625%


Svar #4
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Ja.


Svar #5
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Det skal laves om til brøk? :i


Svar #6
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Så hedder den 625/100 eller 625/1000???


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2013 af mathon

   4 + 1/6  = 400% + 162/3%  =  4162/3%


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

61/4 % = 6,25/100 = 625/10000 = 5/80 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøk til procent.docx

Svar #10
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

41/% = 4,16 = 416/10000 = 1/24? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

41/6% = 25/6 % = 25/(6·100) = 1/24


Svar #12
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#11

Øhh.. Den blev straks værre.. Hvorfor gøre du brug af to forskellige metoder i #8 og #11??? Kan man ikke bruge samme metode i #11 som i #8?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det skyldes, at 1/6 ikke er et pænt decimaltal som 1/4 .

61/4 % = (25/4) % = 25/(4·100) = 1/16 , (5/80 forkortes til 1/16).


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2013 af mathon

men
                                      1/3 = 331/3%  =  324/3%
hvorfor halvdelen
                                      1/6 =  162/3%
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2013 af mathon

samt ved dobbelt halvering:
                                                         162/3% = 1/6

                                                         81/3% = 1/12

                                                         41/6% = 1/24


Skriv et svar til: Procenttal -> Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.