Fysik

Find konstant kraft

26. september 2013 af Jhs1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har lige brug for hjælp til denne:

Med hvilken konstant kraft skal man påvirke et 0,4 m langt
håndsving for at bringe en slibesten med diameteren 1,2 m og
massen 300 kg fra stilstand op på 60 omdr/min i løbet af 10 s?

Håber at i kan hjælpe.

Påforhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af hesch (Slettet)

Du skal beregne inertimomentet J for slibestenen, enhed = kgm2

Beregn vinkelaccelerationen dω/dt, enhed radianer/sek2.

Det nødvendige moment = J*dω/dt.

Moment = kraft*arm, enhed Nm = kgm2/s2.


Skriv et svar til: Find konstant kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.