Matematik
LIneær Algebra - Att: Esmil
31. oktober 2005 af
llm (Slettet)
Hej, jeg vil gerne se udregningerne.
Jeg kan ikke helt forstå flg:
C³ = BEB^(-1)BEB^(-1)BEB^(-1) = BE³B^(-1).
Burde det ikke give: B^3 E^3 B^-3 ?
Jeg kan ikke helt forstå flg:
C³ = BEB^(-1)BEB^(-1)BEB^(-1) = BE³B^(-1).
Burde det ikke give: B^3 E^3 B^-3 ?
Svar #1
01. november 2005 af LanioX (Slettet)
Nej, det gør det ikke! Matrixmultiplikation er ikke kommutativt, så du kan ikke ikke "samle" B og B^(-1). Derimod er det associativt, så du kan se at
C³ = BEB^(-1)BEB^(-1)BEB^(-1) = BE(B^(-1)*B)E(B^(-1)*B)EB^(-1)
og da B^(-1)*B = I ses at det giver
BEIEIEB^(-1) = BE^3B^(-1)
(Jeg er ikke Esmil, men jeg håber det kan bruges alligevel)
C³ = BEB^(-1)BEB^(-1)BEB^(-1) = BE(B^(-1)*B)E(B^(-1)*B)EB^(-1)
og da B^(-1)*B = I ses at det giver
BEIEIEB^(-1) = BE^3B^(-1)
(Jeg er ikke Esmil, men jeg håber det kan bruges alligevel)
Svar #2
01. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Kan du eventuelt fortælle mig, hvorfor min forklaring i #10 og #11 på https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=138203 ikke er god nok?
Kan du eventuelt fortælle mig, hvorfor min forklaring i #10 og #11 på https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=138203 ikke er god nok?
Skriv et svar til: LIneær Algebra - Att: Esmil
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
