Fysik

Hjælp omregning

27. september 2013 af Lillozz (Slettet)

Det der er markeret med fed, er dem der er blevet givet.

λ                                                   f                                     v ¯

400 nm                                  750·?10?^4  MHz             25000 cm^(-1)

3333,33 nm                            7,5·?10?^(-7)  MHz          3000 cm^(-1)

1,333333·?10?^(-6)  nm         400 MHz                         1,333333 cm^(-1)

             

Jeg har brugt:  v ¯ (cm^(-1) )=1/(λ(cm)) til at beregne bølgetallet, og til beregning af frekvens: v(Hz)=v ¯c=(c (cm/sek))/(λ(cm))

Jeg synes tallene ser lidt underligt ud. Har jeg regnet forkert? Og hvordan regner jeg E[kJ/mol] ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter

f = c/λ

Med λ = 400nm får man

f = 2.997·108m/s/(400·10-9m) =7,49·1014 Hz = 7,49·108 MHz .

Det ser ud til at der er problemer med 10-eksponenterne.


Svar #2
27. september 2013 af Lillozz (Slettet)

I min bog er der angivet de formler, og jeg regner stærkt med, at jeg skal bruge dem. Men jeg kan ikke få det til at passe. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bølgetallet er v = 1/λ .

Med λ = 400nm fås

v = 1/(400·10-9m) = 2,5·106 m-1 = 2,5·104 cm-1 svarende til din værdi.

Det ser ud til, at det er din omregning mellem bølgelængde og frekvens, der halter.


Svar #4
27. september 2013 af Lillozz (Slettet)

Jeg prøver lige at kigge på det igen, men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.