Fysik

Kalibreringskurve / EasyPlot

27. september 2013 af Ennyzor (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej


Jeg står i den situation at jeg har udført et forsøg med Atwoods faldmaskine, hvor faldet er blevet registreret som spænding i et lodret vandbad. Vi skal så konvertere den målte spænding om til cm (som vi har målt på forhånd) ved hjælp af det de kalder en kalibreringskurve. Sådan som jeg har forstået det, er det noget man skulle kunne lave i EasyPlot, men eftersom vi ingen introduktion har fået til programmet, men bare fået smidt det i hovedet, er jeg lidt lost. Ikke kun med hensyn til selve programmet, men også hvordan jeg skal få konverteret den her målte spænding om til centimeter.

Jeg håber lidt på at der måske er nogen derude som har lavet tilsvarende forsøg, eller bare kunne komme med nogle tips til hvordan jeg kommer igang med den "kalibrering" som de jo kalder det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af mathon

  Det kunne tyde på, at der er tale om
  spændingen over et planparallel kapacitor,
  hvor den ene plade er bevægelig. 


                        Q = C•U

                        C = Q/U

                        εoεr•A/d = Q/U

                        d = (εoεr•A/Q) • U

                        d = k • U
 


Skriv et svar til: Kalibreringskurve / EasyPlot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.