Matematik

problemregning,

27. september 2013 af mani1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har brug for hjælp til opagve 2.6 i min proplemregning som hedder region nordjylland opgaven lyder: udregn gennemsnitsfarten for bilen ved at anvende jespers regneudtryk.


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at formulere hele opgaven.


Svar #2
27. september 2013 af mani1234 (Slettet)

Gennemsnitsfart = 367-89

under det står der 5 timer og 42 min divideret med 60 minus 2 timer 40 min divideret med 60 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at læse #1 igen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Skriv hele opgaven op som det står. Skriv talene op ved bruge at () parenteser, dividere ved brug af /, addition ved brug af + osv.

"Gennemsnitsfart = 367-89" er det 367 minus 89? Eller er det 367,89?

(5.42/60-2.40)/60km/t???

Jeg har et bedre forslag til dig, og læs godt efter.

Hvis du har opgaven elektronisk:

1. Find knappen "Prt Scr" på dit tastetur. Den plejere typisk at være højre for F12 knappen. Knappen tager et billede af dit skærm, så hav opgaven oppe og tryk på den knap.

2.Open paint. Tryk Ctrl+v. Dvs. du holder Ctrl inde og trykke v når paint er oppe.

3. Du gemmer din paint document ved at øverst venstre hjørn i paint, hvor du finder "Save As" og giver den et navn

4. Laver et indlæg i denne tråd hvor du Vedhæfter din paint fil.

Hvis du ikke har opgaven elektronisk:

Tag et billede af den med din telefon, send den til din email. Åben din mail, og gem billedet på din computer. Vedhæft billedet


Svar #5
28. september 2013 af mani1234 (Slettet)

Jesper undersøger, hvilken gennemsnitsfart bilen skal køre med, hvis rejsetiden for ruten med færgeoverfart fra Kalundborg til Århus skal være 5 timer og 42 minutter.

Han opstiller regneudtrykket herunder:

367-89= 278 km  man skal minusse km fra hinanden

5 timer 42/60 - 2timer 40/60 = km/t

opgaven lyder:  

2.6  Udregn gennemsnitsfarten for bilen ved at anvende Jespers regneudtryk.


Svar #6
28. september 2013 af mani1234 (Slettet)

jeg har vedhæftet opgaven så du kan se


Svar #7
28. september 2013 af mani1234 (Slettet)

jeg har vedhæftet min opgave igen, man kan læse hele sætning og regneudtrykket mere tydligere, men der står ikke hvad jeg skal gøre i denne i den vedhæftet billede (altså opgave nummeret og hvordan jeg skal lave opgaven). Gik på denne her først vedhæftet fil først og gik på den anden bagefter

Vedhæftet fil:problemregning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Tjek den vedhæftet

(stavefejl, skal stå brøkken ikke bræken)

Vedhæftet fil:Gennemsnitsfart.png

Svar #9
28. september 2013 af mani1234 (Slettet)

tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Intet problem.. Det hedder ikke "gik på denne her" men "kig på denne her" eller "se på denne her"


Svar #11
28. september 2013 af mani1234 (Slettet)

jeg har brug for hjælp til en opgave jeg har vedhæftet den så i kan se, opgaven spørgersmålet vender den forkerte vej men prøv om i kan læse den.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Altså før løste vi opgave 2.6 og nu skal vi løse en opgave før dvs. 2.4. I 2.4 er der ikke samme kriterier som i 2.6. Derfor skal du visse hvad hele opgave 2.4 siger og alle dens informationer.

Kort sagt:

I opgave 2.4 er der tale om storbæltsbroen.

I opgave 2.6 er der tale om Kalundborg til aalborg


Svar #13
29. september 2013 af mani1234 (Slettet)

jeg vedhæfter hele  opgave 2.4 så du kan se


Svar #14
29. september 2013 af mani1234 (Slettet)

og vedhæfter igen opgave spørgersmålet den vender nu den rigtig vej


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Opgave 2.4) Færgernes seljtid og længde er medregnet, og du skal regne gennemsnitsfarten km/t for bilen.

376/((5*42)/60)

I opgave 2.6)  Her var det gennemsnitsfarten for bilen vi fandt - (færgerejsens distance og rejstid) ved hjælp af Jespers formel i #8.


Skriv et svar til: problemregning,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.