Fysik

omregning

28. september 2013 af tjibi23 - Niveau: C-niveau

hvis man skal omregne fx 100Wh til kWh, vil det så svare til 0,1kWh, hvis det gør kan i så ikke forklare mig hvorfor der så egentlig står 1000*J/s*3600s, da jeg da synes, at der sker en division fra 100Wh til 0,1kWh og ikke en multiplikation.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det skyldes jo, at 1 kWh er en meget større enhed end 1 Wh . Præfixet k (kilo) betyder 1000 . Derfor er

1 kWh = 1·1000 Wh ,

og dermed

1 Wh = (1/1000) kWh .

100 Wh = 100·(1/1000) kWh = (100/1000) kWh = (1/10) kWh = 0,1 kWh .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af mathon

           1 kWh = 103 Wh

           1 = 10-3 kWh/Wh
 
                100 Wh = (102 Wh) • 1 = (102 Wh) • (10-3 kWh/Wh) = 102+(-3) kWh = 10-1 kWh = 0,1 kWh


          


Skriv et svar til: omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.