Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Virksomhedstyper

29. september 2013 af FriisHelena (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle. Jeg er igang med en Erhvervsøkonomi opgave. og er selvfølgelig gået i stå ved opsumeringsopgaverne fra 1. semester ;) Håber på lidt hjælp herfra. 

Giv eksempler på virksomhedstyper = den skulle gerne være besvaret korrekt, med mindre der skal gives eksempler på fx. Danske bank er en servicevirksomhed, Netto er en detailvirksom mm. tror i det er tilfældet eller er min beskrivelse find nok? -

Der er 3 virksomhedstyper

Produktionsvirksomheder = som er de virksomheder der fremstiller vareren. (fra råvarer til færdigvarer)

Handelsvirksomheder = Engro og Detail virksomheder, som køber varer hjem og sælger dem videre uden nogen forarbejdning. Engro køber ind i store mængder og videresælger dem i mindre mængder. (et mellemled mellem produktionsvirksomheden og detailvirksomheder) 

Servicevirksomheder = sælger ydelser, de sælger altså ikke egentlige varer. (uhåndgibelige ydelser fx. bank)

Mit andet spørgsmål er så...

Hvordan adskiller virksomhederne sig fra hinanden?

Hvordan vil i sige det? bare at i en produktionsvirksomhed producere man varer, i en handelsvirksomhed sælger man færdigevarer, og servicevirksomheder har ikke med egentlige varer at gøre, men sælger ydelser.

synes bare det er præcis det samme svar jeg får frem i begge, så tænker der er noget der er gået galt. Kan nogle se hvad der er gået galt for mig? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2013 af MaibritG

Umiddelbart ville jeg slå de to spørgsmål sammen til et: Giv eksempler på virksomhedstyper og forklar hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Ud fra det har du jo svaret på virksomhedstyperne:
- Produktionsvirksomheder, f.eks. LEGO, der både fremstiller varerne (LEGO-klodser) og sælger dem
- Handelsvirksomheder, f.eks Netto 
- Servicevirksomheder, f.eks. Danske Bank eller DSB
- Blandede virksomheder (min tilføjelse), f.eks. en frisør som udøver service (klipper hår), men samtidig sælger frisørprodukter (shampoo, hårtørrere osv.)

Måske, at du kan blive lidt klogere via dette link: http://vob.systime.dk/index.php?id=69

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Virksomhedstyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.