Fysik

Hej derude.. skal bruge lidt hjælp:)

29. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau


Efter sidste måling stoppes afladningen, og startbatteriet oplades til samme tilstand som før afladningen. Målinger af startbatteriets polspænding og ladestrøm som funktion af tiden under opladningen findes i Excel-filen ”Data til opgave 6d”.

d) Bestem forholdet mellem energien som startbatteriet har afgivet og energien som startbatteriet har modtaget, og kommentér resultatet.

Hvordan griber jeg det her an? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af hesch (Slettet)

”Data til opgave 6d” mangler. Du skal vedhæfte den.


Svar #2
30. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg fandt ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

Vil du så fortælle hvordan du har grebet opgaven an? Det vil være et stort hjælp

Vedhæftet fil:opladning_2010(1).xls

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Jeg ved ikke hvordan #2 har grebet det an.

Din vedhæftede .xls-fil indeholder data for opladning, men mangler data for afladning.

Du kan for hvert "integrations"-interval (numerisk integration, fx Simpsons formel) finde ∑ U*I*Δt = Eop eller Eaf.

Batteriets virkningsgrad  η = Eaf / Eop  ( skal være < 1 ).


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

Nu har jeg vedhæftet data for afladning.

Jeg har to spørgsmål:

1. Simpsons formlen gælder den for både E_op og E_af?

2. Hvis ja, hvordan kan jeg finde den samlede E_af og E_op, ud fra de data? Efter som jeg skal bruge dem til at finde virkningsgraden?

På forhånd tak.


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

Ups. Først nu har jeg vedhæftet den.

Vedhæftet fil:afladning_2010(1).xls

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2014 af hesch (Slettet)

#5:   Simpsons formel er generel for numerisk integration, men du kan sagtens anvende een mere simpel formel, nu da der er et stort antal data, fx:

E =\Delta t\sum_{n}^{ } Un * In

Men pas nu på:   Δt er forskellig ved opladning ( 4min ) og afladning ( 1min ).


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2014 af mollylar22 (Slettet)

Jeg får virkningsgraden til at være 0.46. Jeg vil høre mig om, at du også får det samme?

Igen forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. april 2014 af hesch (Slettet)

Jeg har ikke regnet det ud, men ville givetvis have fået noget andet ( noget højere værdi ). Jeg har en mistanke om, at du har ladet batteriet i længere tid, end jeg ville have gjort. Efter lang tids opladning, bliver batteriet varmt ( elektronerne "flyder over", hvilket giver unødig brug af energi, som du ikke får igen ved afladning ).

Det er ikke en fejl, men du kan jo bruge dette i kommentaren til resultatet.


Skriv et svar til: Hej derude.. skal bruge lidt hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.