Matematik

Matematik opgave

30. september 2013 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey :D

Jeg har lidt svært ved denne opgave. Er der nogen der kan hjælpe til??

En bold kastes lodret op.

Dens højde over jorden måles i meter og kaldes h.

Tiden måles i sekunder og kaldes t. Bolden kastes til tidspunktet t=0.

Bevægelsen kan beskrives med ligningen

h= - 4,91t^1+8t+1,5

I hvilken højde blev bolden kastet?
Hvor lang tid går der, før bolden rammer jorden?
Hvornår er bolden 2m oppe?
Kommer bolden op i højden 10m?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn h(0)
2) Løs ligningen h(t) = 0 , t > 0 .
3) Løs ligningen h(t) = 2
4) Undersøg, om ligningen h(t) = 10 har nogen løsning.

Opgaven drejer sig om løsning af 2.-gradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Svar #3
30. september 2013 af Gomar (Slettet)

#1 - Jeg har lidt svært ved løsning af andengradsligning. Er der mulighed for at du kan forklare mig lidt nærmere på hvordan det skal skrives op.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

I 2) skal man løse ligningen

-4,91·t2 +8t +1,5 = 0    (der er vist tastefejl i #0).

Aflæs koefficienterne, beregn diskriminant og indsæt i rodformlen. Slå op i bogen.


Svar #5
30. september 2013 af Gomar (Slettet)

Ja, det er faktisk rigtig nok, der var en fejl. Det må I undskylde.

Men jeg prøver ad og så ser jeg bageefter.


Svar #6
01. oktober 2013 af Gomar (Slettet)

#4 Jeg har beregnet diskriminanten og har desuden sæt det i rodformlem, hvor derved har jeg fået det til at være.

x= - 31,73364

x= 15,733642

Kan dette passe?? Og hvad skal jeg så derfra??


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke beregnet korrekt, hvis det er spm 2) du betragter.


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.