Dansk Historieopgave

Arbejde med Herman Bang Indenfor DHO?

30. september 2013 af turellergud (Slettet)

Godaften!

Jeg skal til at lave DHO, og jeg har om Det moderne Danmarks opståen 1849-1913. Jeg vil gerne skrive om provinsen, og jeg kunne forestille mig, at jeg kunne arbejde med Herman Bang - Ved vejen. Hvordan lyder det, og har i nogle forslag til, hvordan det kunne kobles til historie eller bare andre idéer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af sarah1412 (Slettet)

Kan man ikke koble historie på ved at kigge på hvad det er der leder an til det moderne gennembrud? Altså se på hvad der sker rent historisk, og med menneskesynet, og hvorfor der ligepludseligt er behov for at skrive om de mennesker der ikke er en del af borgerskabet.  Her vil Herman Bang helt sikkert fungerer rigtig godt, og hvis du mangler tekster kan du altid tage noget I.P Jacobsen, Henrik Pontoppidan, Georg Brandes med ind over :) Så burde der i hvert fald være rigeligt til at skrive sådan en opgave. Hvis du vil skrive om provinsen, synes jeg helt sikkert du skal prøve at kigge på 'Bondeidyl' af Pontoppidan, der tror jeg altså den ville være rigtig god. 


Svar #2
12. december 2013 af turellergud (Slettet)

Jo det er det helt sikkert nogle gode bud! Nu valgte jeg så at arbejde med Bangs "Franz Pander" og "Magasin du Nord" i stedet, og fik opgaven tilbage i går... :)


Skriv et svar til: Arbejde med Herman Bang Indenfor DHO?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.