Fysik

Hej derude

30. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

For konstant acc. gælder:

a = v ' (t)  = s '' (t)  =>

s = 0.5 * a * t2

Da a cykel = 2, når cyklen sin max fart efter 5 sek, så vi har:

s cykel  =  0.5 * 2 * 52  +   (t-5) * 10            (hvor t er samlet tid og sidste led er bidrag fra og med v er konstant)

s bil   =  0.5 * 1 * t2

Hvornår mødes bil og cykel... det gør de når strækningen s er ens...

s cykel  = s bil  dvs:

0.5 * 2 * 52  +  (t-5) * 10   =  0.5 * 1 * t2   =>   t = _______    (løs ligningen)

s = 0.5 * 1 * t2  = _______



Mit spørgsmål er hvorfor siger han (t-5)???+


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at formulere hele opgaven. Det er umuligt at gætte sig til, hvad der foregår.


Svar #2
30. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

En bil og en cykel starter fra samme udgangspunkt. Cyklisten accelererer med a = 2 m/s2 til en sluthastighed på 36 km/h, hvorefter han fortsætter med denne hastighed. Bilisten accelererer konstant med 1 m/s2.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Cyklistens sluthastighed er v0 = 36 km/h = 10 m/s , og det tager (10 m/s) / (2 m/s2) = 5s at nå denne hastighed. På de 5 s har cyklisten kørt strækningen s0 = (1/2)·(2 m/s2) · (5 s)2 = 25 m. Derefter kører cyklisten med den konstante hastighed v0 . For t ≥ 5 s er cyklistens position da

sc(t) = s0 + v0·(t - 5s) .

Bilisten hører hele tiden med konstant acceleration, så bilistens position er

sb(t) = (1/2)·ab·t2 ,

hvor ab = 1 m/s2 .

Man skal løse ligningen

sb(t) = sc(t) , t ≥ 5s .


Svar #4
30. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

To biler, A og B, kører med konstant hastighed på 60 km/h ud af en lige landevej, og A kører 30 m foran B. Begge biler har en længde på 5 m. B ønsker at overhale og accelererer med 2 m/s2,

mens A fortsætter med konstant hastighed.

Beregn hvor lang en strækning, B skal bruge på at overhale A, når der efter overhalingen skal være 15 m mellem de to biler. 

Kan du hjælpe med denne også? Bare li gi mig lidt at starte på, er ex-change student i USA, så vi har ikke vores fysik lærer med os :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Regn opgaven i den relative bevægelse. B skal køre strækningen 30m + 2·5m + 15m med accelerationen
2 m/s2 . Beregn tiden for det. Læg dertil den strækning, der køres i det tidsrum ved den konstante hastighed 60 km/h.


Svar #6
30. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay tak :)

60km/h = 16,6667m/s

16,6667m/s / 2 m/s^2 = 8,33335s

s=0,5 * 2 m/s^2 * (8,3335)^2 ? 






 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad beregner du her? Prøv at forklare, hvad du gør.


Svar #8
30. september 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg beregner strækningen ved at bruge formlen s=0,5*a*t^2 men er ikke sikker på om det er den jeg skal bruge >_>


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Læs forklaringen i #5. Man skal beregne den tid, der benyttes til at køre den givne stækning i den relative bevægelse.


Svar #10
01. oktober 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, jeg fandt ud af det :D DD

55=0,5*2*t^2
kvadratrod(55)=7,4
s=0,5*2*7,4^2+16,6667*7,4=178,09 meter


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja. Du ved, at det første led i s er lig med 55m . Uden afrunding i mellemregingerne finder man s = 178,6 m .


Skriv et svar til: Hej derude

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.