Matematik

Hjælp - jeg er lost

01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Vil I hjælpe med opgaven på de vedhæftede billeder? Kan slet ikke greje den..
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Glemte lige at vedhæfte begge billeder, dette her skal læses inden det første billede
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2013 af mathon


når det lange stykke kaldes L
og det korte stykke kaldes K


                        L     L + K
                       --- = -------
                       K        L


                       L2 = L•K + K2

                       K2 + L•K - L2 = 0   og   K > 0

som du løser med hensyn til K


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

liniens længde sættes til 1                      

den længste del (AP) sættes til x    x>0

længste del / korteste del = hele længden / den længste del

x / 1-x =1 / x           ganger med (1-x)*x og forkorter på begge sider

x2 = 1-x

løs denne ligning

kaser den negative løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2013 af mathon

                       K2 + L•K - L2 = 0   og   K > 0

                              -L + √(L2+4L2)    -L + L√(5)    √(5) - 1                
                       K = ------------------- = ------------- = ---------- • L
                                        2                     2                2

                                 √(5) - 1
                       K/L = ---------- ≈ 0,618
                                      2

                                     2                2(√(5) + 1)         2(√(5) + 1)   √(5) + 1
                       L/K = --------- = ------------------------ =  ------------- = ---------- ≈ 1,618
                                √(5) - 1    (√(5) - 1)(√(5) + 1)            4               2

                        

                     


Svar #5
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Er det svaret på a og b 'Mathon'?


Skriv et svar til: Hjælp - jeg er lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.