Matematik

reducering

23. august 2002 af SP anonym (Slettet)
hej. håber i vil hjælpe, rette!!

z) 14m + 7n - ( 10m - 3n)
= 14m + 7n - 10m + 3n
= 4m + 10n

k) 6a- 3b - ( 5a - 3b)
= 61-3b - 5a + 3b
= a

p) 8x - (14x +6y - 4) -(11x + 7y - 12) + 17x + 13y - 16
= 8x - 14x - 6y +4 - 11x - 7y + 12 + 17x + 13y -16
= ??????

Svar #1
24. august 2002 af SP anonym (Slettet)

z) Ok

k) Ok

p) det er rigtigt nok det du laver. Du mangler bare den sidste reducering.

Resultatet er at følgende udtryk er en advanceret måde at skrive 0 på !!

Svar #2
24. august 2002 af SP anonym (Slettet)

z) m(5+a-3b)-am-5(m-b)
= -3bm+5b rigtig??

y a(4+2b-5c) - 2ab - 4(a-2c)
=-5ac+8c rigtig??

Q)(6x-5y)(3x-10y)-(2x+7y(9x+4y)
=?????



Svar #3
24. august 2002 af SP anonym (Slettet)

Ad z) Ok

Ad y) Ok

Ad Q) Der mangler vist en parantes et eller andet sted i det sidste led ?

Ellers er det bare at gå igang:

(6x-5y)(3x-10y) = 18x^2-60xy-15xy+50y^2

ovs.

Svar #4
26. august 2002 af SP anonym (Slettet)

z) 14m + 7n - ( 10m - 3n)
= 14m + 7n - 10m + 3n
= 4m + 10n

det er korrekt nok men skrives korrekt sådan:

z) 14m + 7n - ( 10m - 3n)
= (14m + 7n)-(10m -3n)
= 4m + 10n

det giver det sammen men lidt mere gramatisk korrekt.

f.eks.

z) 14m + 7n - 4( 10m - 3n)
= (14m + 7n)-(40m-12n)
= -26m -4n

begge måde er vis lovlige, men denne her måde er bedst fordi, jeg synes det:)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.