Matematik

Funktions opgave

02. oktober 2013 af powpow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder fast på denne opgave:

Den lineære funktion f opfylder at f(3) = 2 og f(6) = 11

Bestem en regneforskrift for f når f(9), løs derefter ligningen f(x) = 14

En forklaring på hvordan man beregner opgaven ville være en stor hjælp.

Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Du har 2 punkter.

x1 = 3 og y1 = 2

x2 = 6 og y2 = 11

Forskriften er y = ax+b

Man finder a og b ved

a = (y1-y1)/(x2-x1)

b = y1 -a*x1

Du skal så finde en regneforskift når x = 9 og løse ligning 14 = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af Stats

f(x)=y, vi ser at i det første punkt f(3)=2 og i det andet punkt er f(6)=11..

Anden formlen til hældningskoefficienten a = (y2-y1)/(x2-x1)
For at finde b skal du indsætte værdierne i y1 = a·x1 + b

For at løse f(9), indsætter du 9 ind på alle x'ets plads.. For at løse f(x)=14 indsætter du 14 ind på y's plads og finder x..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
02. oktober 2013 af powpow (Slettet)

er lidt forvirret, når jeg har fundet tallene i forskriften y = ax + b, skal jeg så bare sætte 9 ind istedet for x? og så sætte 14 ind på y's plads og bruge de samme a og b som jeg fandt frem til?


Skriv et svar til: Funktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.