Fysik

bølgelængde

03. oktober 2013 af mehmether (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er gået i stå, og tænkte på om der er nogle der kan forklare/hjælpe med dette:

En lampe med natriumdamp udsender karakterisktisk gult lyst. Når lyset fra en sådan lampe analyseres i et gitterspektrometer, hvor giteret har 600 streger/mm, ses linjen fra første orden i afbøjningsvinklen 20,60* (grader)

Spørgsmål: Beregn bølgelængden af natriumlyset?

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt gitterligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af mathon


            d • sin(θn) = n • λ

            d • sin(θ1) = 1 • λ

                    λ = ((1/600)•106 nm) • sin(20,60º)


Svar #3
03. oktober 2013 af mehmether (Slettet)

1000000000000000000 Tak :D


Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.