Fysik

Varmelegeme (Resistivitet) Eksamensopgave

03. oktober 2013 af StudiePortale (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der gider at hjælpe mig engang? - Skal btw aflevere i morgen.
Jeg har prøvet mig frem, men jeg er ikke sikker på at det er rigtigt:

Et varmelegeme skal fremstilles af en tråd af materialet nichrom, som har resistivteten p. Tråden har diameteren d. Varmelegemet skal omsætte energi med effekten P, når varmelegemet tilsluttes spændingen U0.

Data:
p = 1.0*10^4Ωm
d = 0.35 mm
P = 2.0 kW
U0 = 230 V
m = 1.2 kg.
t1= 8,0 grader C
t2 = 95 grader C

a) Beregn varmelegemets resistans.
R = U2/P

R = 230V2/2.0*103W = 0.115Ω

b) Beregn trådens længde:

Udregner A
A = π*r^2
A = π*(0.35*10-3/2)2 = 9.62*10-8m2

indsætter i ligning: R = (p*l)/A ==> l = R*A/p
l = (0.115Ω)*(9.62*10-8m2)/(1.0*10^-4m)
l = 0.000111 m * 103
l = 0.11mm

Varmelegemet anvendes i en elekedel til opvarmning af vand. Vandet har massen m og temperaturen t2.
c) Beregn tiden, det tager at opvarme vandet til t2

Ikke fundet ud af endnu...

Det ville være en rigtig stor hjælp, hvis nogen gad at se på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af peter lind

Leveret energi = energi til opvarmning af vand

P*t = m*c*ΔT    t tiden m massen   c varmefylden ΔT temperaturstigningen


Svar #2
03. oktober 2013 af StudiePortale (Slettet)

Super, tak for det!

Men: hvad med de to andre svar? Er de korrekte? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af peter lind

metoden er korrekt. I beregningen af arealet dividerer du med 2 som du så vidt jeg kan se ikke bruger. Længden forekommer mig mistænkelig lille; men jeg orker ikke at regne efter på denne tid af natten


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af peter lind

Jeg har lige kigget på det.

Resistiviteten på 104 Ωm forkommer mig at være urimelig stor

udregningen af modstanden: Du kvadrerer jo ikke spændningsforskellen

Udregning af arealet: Det resultat ser ikke rigtig ud; men jeg kan ikke se hvad du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af hesch (Slettet)

a) er udregnet forkert:  R = U2 / P


Svar #6
04. oktober 2013 af StudiePortale (Slettet)

Jeg fandt ud af det og det blev et bedre resultat. Tak for hjælpen ellers :)

Skriv et svar til: Varmelegeme (Resistivitet) Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.