Fysik

Linsestyrke!

04. oktober 2013 af louloudelrey (Slettet)

Hvordan kan jeg forklare dette? 

Hvordan passer den påtrykte linsestyrke med den, der er beregnet ud fra de målte brændvidder? Hvis der er forskel, hvad kan det så skyldes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Linsestyrke angives i dioptrier. 1 dioptri = 1 m-1.

Det hænger sammen med, at når man sætter to linser med brændvidder f1 og f2 sammen, danner de en sammensat linse med brændvidde f, der kan findes af:

1/f = 1/f1 + 1/f2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af mathon

                                       f1 • f2
                                 f = --------
                                      f1 + f2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Jeg fik vist ikke helt fat i problemet. Har du målt på nogle linser og derudfra beregnet linsestyrker og sammenlignet med en værdi, der står på linsen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formlen

1/f = 1/f1 + 1/f2

gælder kun, når der er tale om tynde linser der sammensættes til en ny tynd linse.


Skriv et svar til: Linsestyrke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.