Matematik

Regneforskrift

05. oktober 2013 af ClaraHerbøl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg skal lave en regneforskrift i en opgave der lyder sådan her:

En lineær funktion f(x)=ax+b går gennem punktet P(2,-1) og har hældningen a=-½. 

Forklar gerne!

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt det givne punkt til at bestemme b. Hældningskoefficienten a er jo oplyst i opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Du kender a-tallet som er -0,5

Sæt de informationer ind i ligning som du kender.

-1 = -0,5 • 2 + b

Isoler b.

Så kender du a- og b-tallet, hvilket du skal bruge for at lave en regneforskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon


eller punkt-hældningsformlen:

                                 y - yo = a•(x - xo)

                                 y = ax + (yo - a•xo)

                                 y = -(1/2)x + (-1 - (-(1/2))•2)…


Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.