Matematik

SInus

06. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen som kan hjælpe med følgende opgaver? Er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

sinºsin-1(-0,5) = -0,5 ...osv


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af mathon

4.

                  sinh(x) = (1/2)•(ex - e-x)

                  sinh(ln(x)) = (1/2)•(eln(x) - e-ln(x)) = (1/2)•(eln(x) - (eln(x))-1) = (1/2)•(x - x-1)


Svar #3
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Men hvorfor er funktion voksende?


Svar #4
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

HVordan laves:

sin^-1(sin(11*pi) ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

Hvad er
                 f -1(f(x)) = (f -1º  f)(x)  =   ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af mathon

     Hvad er f.eks.
                                         ln-1(ln(x))  ?


Svar #7
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

det er bare x? udefineret 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af mathon

Hvad er så
                 sin-1(sin(11•π)) = (sin-1º  sin)(11•π) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2013 af mathon

#3
         fordi
                      f(x) = (1/2)•(x - x-1)     x > 0
         med
                      f '(x) = (1/2)•(1 - (-x-2)) = (1/2)•(1 + (1/x2)) > 0
                      hvorfor f(x) er monotont voksende i hele sin definitionsmængde x > 0.


Svar #10
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

sin-1(sin(11•π)) = (sin-1º  sin)(11•π) 

^ den første parent er de hinandens invers så den er lig med 0?

Og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Når man sammensætter en funktion med sin inverse funktion, får man den identiske funktion som resultatet. Den identiske funktion afbilder ethvert tal på sig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2013 af mathon

                   sin-1(sin(11•π)) = (sin-1º sin)(11•π) = 11•π


Svar #13
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

hvad betyder den der º  mellem sin? er det et gangetegn?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2013 af mathon

#12
            (f º g)(x) er tegnet for sammensat funktion


Skriv et svar til: SInus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.