Matematik

Er det korrekt?

06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Hej jeg har løst en opgave, er der nogen som vil tjekke efter om jeg har udregnet den korrekt? Opgaven er vedhæftet. 

Jeg får den til 1,66433.

Det jeg har gjort er at jeg først og fremmest finder grænseværdierne ved at sætte disse to funktioner lig med hinaden og bruger solve. derefter benytter jeg intergral regning og trækker fra hinanden:

(-1,21567)-(-2.88) = 1,66433


Svar #1
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Her er filen :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af oppenede

Det ikke rigtigt, men jeg kan ikke se ud fra det du har skrevet, hvad problemet er.

Svaret er: 5/48*√(1993/3)*cos(arctan((√426)*5258355714816/59335511084063)/6)


Svar #3
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Det der forstår jeg ikke :D... Skal man ikke finde grænseværdierne først ? ved at sætte de to funktioner lig med hinanden ? og derefter benytte  integral regning ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af oppenede

Jo men hvad har du fået? Desuden hedder det skæringspunkterne og ikke grænseværdierne


Svar #5
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg får -0,46 og 0,86 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af oppenede

Så har du lavet en tastefejl, skæringspunkterne er x=0.757569 og x=2.3131


Svar #7
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

solve(−2*x+6*x^(2)=x^(2)+2,x) = x=−0.46332495807107 or x=0.8633249580711

Sådan har jeg indtastet det på min lommeregner


Svar #8
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Okay nu kan jeg godt se fejlen :) jeg får det samme ;) 


Svar #9
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

#6
 

Jeg har slet ikke brugt den metode du benytter jeg får det til:

9,73 - 7,088 = 2,642


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2013 af oppenede

Det er også det tal jeg skrev


Svar #11
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Altså jeg mener resultatet i #2

Svaret er: 5/48*√(1993/3)*cos(arctan((√426)*5258355714816/59335511084063)/6)

Dette forstod jeg nemlig ikke helt. Men får du det også tl 2,642


Skriv et svar til: Er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.