Matematik

Fordoblingskonstant.

06. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Jeg har fået en graf med tre funktioner A,B og C. 
jeg skal forklareh hvilken af de tre har den største fordoblingskonstant og begrunde mit svar.

Hvordan ved man hvilken af de tre har den største?
Har det noget at gøre med hvor langt henne de er på x'aksen? Fordi alle tre funktioner er lige på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af peter lind

Slå ned på en eller anden ikke for stor værdi af y, hvor punktet på grafen er let at aflæse. Aflæs x værdien. Jeg kalder den x1 og y værdien for y1. Går derefter op til y2 =2*y1 og aflæs x værdien x2. Fordoblingskonstanten er så x2-x1.


Svar #2
06. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Ja men problemet er bare at der ikke er nogle tal på min graf, så kan slet ikke aflæse noget.. der er bare tre funktioner hvor den ene er længere på x-aksen end de to andre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

Er det semilogaritmisk afbildning?

                log(y) = log(a)•x + log(b)

                log(2y) = log(a)•(x+X2) + log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af mathon

ækvidistant afbildning

                                      f(x+X2) = 2•f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af peter lind

#2 Der må være samme måleenhed for de 3 kurver. Enheden på akserne betyder ikke noget, så du kan bare sætte nogle tal på eller sagt med andre ord. det du skal bruge er afstanden mellem punkterne på grafen


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af mathon

#4
 

ækvidistant afbildning

                                      f(x+X2) = 2•f(x)     jo mindre X2 desto mindre fordoblingskonstant


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.