Fysik

Hjæææælp !!!

07. oktober 2013 af brandy112 (Slettet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2013 af mathon

Du oplyser ikke vandtilstrømningen i m3/s.

.

2 min. senere:

…og nu - efter bortredigering - end ikke længere spørgsmålet   :-)


Svar #3
07. oktober 2013 af brandy112 (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af mathon

30.000 L = 30 m3

                              P = 0,50 •[(30 m3/s) • (1000 kg/m3) • (10 m) • (9,82 N/kg)] =


Svar #5
07. oktober 2013 af brandy112 (Slettet)

Kan du udskrifte tallene i pareteseren med det tallet repræsentere? Tak  :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2013 af mathon


        effekten er energi pr tid

                           P = E / t

       50% af den potentielle energi i 10 m's højde er nytteenergien

                           Pnytte = 0,50•E / t = 0,50 • (m • g • h)  / t

       vandets masse
                           m = V • ρ

hvoraf
                           Pnytte = 0,50 • [(V/t) • ρ • g • h]

                           Pnytte = 0,50 • [(30 m3/s) • (1000 kg/m3) • (9,82 N/kg) • (10 m)] =

                                       (0,50 • 30 • 1000 • 9,82 • 10) · ((m3/s)·(kg/m3)·(N/kg)·m) = 1,473·106 Nm/s =

                                                                                           1,473·106 J/s = 1,473·106 W = 1,473 MW

.......................

…og nu bortredigeredes et i #5 ellers tilføjet nyt spørgsmål   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2013 af mathon

P er effekt mål i Watt
E er engergi målt i Joule
t er tid målt i sekunder
m er vandmassen målt i kilogram
V er vandets volumen målt i kubikmeter
ρ er vandets densitet målt i kilogram pr kubikmeter
g er tyngdeaccelerationen målt i Newton pr kilogram
h er vandets lodrette faldhøjde målt i meter


Svar #8
07. oktober 2013 af brandy112 (Slettet)

ok mange mange tak :-)


Skriv et svar til: Hjæææælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.