Matematik

Gennemsnitsfart

07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, hvis et skib sejler 65,7km, og det tager 1t og 55min hvad er gennemsnitsfarten så? Jeg fik det til 57,1 men det virker helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Kunsten ligger i, at regne 1 time og 55 minutter om til et rent antal timer. Hvis vi tænker på, at 1 time er på 60 minutter, så vil de 55 minutter svare til 55/60 af en time. Så vi har

1 time og 55 min = 1 t + 55/60 t = 1,91666667 timer

Gennemsnitsfarten findes nu ved at tage de 65,7 km og dividere det med denne tid.


Svar #2
07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet)

Tak, jeg har bare et spørgsmål

-Hvorfor 55/60? Skal nemlig begrunde


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Jeg regner 55 minutter om til timer. 55/60 er den brøkdel, som 55 minutter udgør af 1 time. Så 55 min = 55/60 time.


Svar #4
07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet)

Okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

65,7km, og det tager 1t og 55min

65,7km, og det tager 60+55min =115 min

på 115 min sejles 65,7 km

på 1 min sejles 65,7/115 km

på 1 time=60 min sejles     *60 km


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.