Matematik

normalvektor og retningsvektor

08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse disse to opgaver (vedhæftet) og er kommet så langt her:

5x + 2y = 6

n = (5 , 2)

men hvordan finder jeg en retningsvektor?

y = 0,5x + 5 skrevet om til 0 = 0,5x - y + 5

n = (0,5 ; -1)

retningsvektor?

Er det jeg har lavet korrekt? Og hvordan er det man finder en retningsvektor?


Svar #1
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

,


Svar #2
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

...

en retningsvektor til linjen er tværvektoren til normalvektoren, som kan aflæses ud fra ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Som retningsvektor kan man benytte tværvektoren til normalvektoren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For linien med ligningen

y = 0,5x + 5

ganger man ligningen med 2, så man får heltallige koefficienter

2y = x + 10


Svar #6
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Så en retningsvektor til den første kunne være r = (-2 , 5)?

Og hvorfor gør man det? FOr at få vektorerne i hele tal eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er en korrekt retningsvektor.

Man ganger med 2 for at få heltallige koeffficienter, fordi opgaven forlanger, at vektorernes koordinater skal være heltallige, ikke brøker (læs opgaveteksten).


Svar #8
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak :)


Skriv et svar til: normalvektor og retningsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.